FAQ

Här får du svar på de vanligaste frågorna om PCE och våra utbildningar. Har du fler frågor är du välkommen att maila oss på info@pilatescompleteeducation.se.

Utbildning

Som deltagare på våra utbildningar får du access till PCE Forum online där du och de andra deltagarna kan dela era tankar och frågeställningar.

PCE Grund inkluderar matwork och ett fåtal pilates-redskap. Inga pilates-maskiner ingår i denna utbildning.

PCE Grund undervisas på svenska. Allt utbildningsmaterial kommer att vara på svenska. Viss kurslitteratur kan vara på engelska.

Med anledning av rådande restriktioner kan vi i dagsläget ta emot max 7 deltagare på PCE Grund. Beroende på hur restriktionerna utvecklas under våren och sommaren kan vi komma att ta in fler deltagare i ett senare skede.

Du får tillgång till utbildningsmaterial både online och vid de fysiska träffarna. Online-materialet innehåller både text- och video-material. Du får även manual/kompendie som arbetsmaterial. Kostnad för viss rekommenderad litteratur kan tillkomma.

Vår pilates är en dynamisk utveckling på den klassiska pilates-tekniken. En modern pilates-metod som är kraftfull och effektiv och som utförs i olika tempon och med varierande intensitet. Utmärkande för PCE är vårt rörelsekartotek med grundläggande övningar, sammanlänkande serier och längre flöden. 

PCE Grund är en kombinerad IRL- och online-utbildning, Utbildningen innehåller både teoretisk och praktisk utbildning med online-träffar som inkluderar bl.a. föreläsningar, träning och diskussioner samt fysiska utbildningsdagar på Pilates Complete i Göteborg.

I Pilates Complete Education Grund får du lära dig mattbaserade pilates-övningar, sammanlänkande serier och längre flöden. Utbildningen ger dig allmänna historie- och anatomikunskaper och du utbildas i pilates-teknik, grundprinciper och kroppspositioner. PCE Grund innehåller även delar som kommunikation, programupplägg samt hur man hanterar och utvecklar sin tränarroll.

Utbildningarna riktar sig till dig som vill inspirera människor till att må bättre med pilates-träning, och passar dig som vill få utbildning i pilates och arbeta som tränare.

Utbildningen passar även dig som redan arbetar som gruppträningsinstruktör, PT, yogalärare, terapeut eller coach, och vill få ytterligare en teknik att använda i ditt arbete eller för dig som undervisar pilates och söker påbyggnadsutbildning för mer variation och glädje. Även du som tränat pilates länge och vill fördjupa din egna kunskap för egen del har stor nytta av PCE Grund.

Du har ett starkt träningsintresse eller arbetar som lärare, instruktör eller coach inom träning och hälsa, och vill ta din undervisning och ditt instruktörskap till nästa nivå.

Förkunskaper & antagning

Alla från 18 år och uppåt är välkomna att delta på våra utbildningar.

Vid anmälan önskar vi att du berättar kort om dig själv, din träningsbakgrund, erfarenhet och varför du vill gå utbildningen. Efter att vi har tagit emot din ansökan och godkänt den får du ett svarsmail som bekräftar om du blivit antagen. 

Du har god träningsvana och ett intresse för hälsa som du vill utveckla. Erfarenhet av olika tränings- eller behandlingstekniker är en fördel. Grundläggande anatomikunskaper är önskvärt.

Vi rekommenderar dig som inte har någon träningsvana att börja träna om du är intresserad av att delta i utbildningen. För att kunna tillgodogöra sig utbildningarna önskar vi att deltagarna har någon typ av träningsbakgrund, god träningsvana och ett intresse för hälsa som man vill utveckla. 

Anmälan & deltagande

För att bli godkänd behöver du närvara under hela utbildningstiden. Vid påbörjad utbildning återbetalas ej utbildningsavgiften. PCE kan ej garantera annan utbildningsplats.

Ja, anmälan är bindande. Om du har frågor om utbildningen rekommenderar vi dig att maila oss på info@pilatescompleteeduaction.se.

Läs gärna våra allmänna villkor och integritetspolicy för vad som gäller när du bokar en plats på våra utbildningar.

Betalning

Utbildningen betalas i två omgångar. Du betalar först en registreringsavgift efter att du fått svarsmail och en godkänd ansökan. Därefter sänds en faktura på resterande belopp tre månader innan utbildningsstart med 10 dagar betalningsvillkor. Du kan ej delbetala utbildningen.

Certifiering

Ja. Du kan arbeta som pilatestränare efter att ha genomgått och blivit godkänd på grundutbildningen. I utbildningen ingår praktisk undervisning inför övriga deltagare och även trainee-undervisning på Pilates Complete. Du får öva dig på att undervisa verkliga gruppträningsklasser både IRL och online vilket ger dig en bra start och viktig erfarenhet som pilatestränare när du ska söka jobb.

För att bli certifierad PCE-tränare behöver du bli godkänd och ha genomgått de moduler med praktiska och teoretiska delmål som ingår i Pilates Complete Education Grunds utbildningsupplägg.

  • Obligatorisk närvaro
  • Instuderings- och hemuppgifter
  • Grupparbeten
  • Undervisning – praktisk undervisning inför grupp
  • Trainee – IRL och online
  • Egen praktik och träning
  • Godkänt resultat på slutexaminering

Ja du blir certifierad. Certifikatet du får efter godkänd utbildning bekräftar att du genomgått utbildningen samt blivit godkänd som PCE-tränare. Med detta certifikat kan du titulera dig som PCE-tränare.